A legjobb oldal az emésztés és egyéb előnyök számára alszik,

A legjobb oldal az emésztés és egyéb előnyök számára alszik,

Egyesek szerint az emésztés elősegítése érdekében a legjobb alvási helyzet a bal oldal. De a kutatás korlátozott, és a legtöbb bizonyíték anekdotikus.

Ez a cikk azt tárgyalja, hogy az alvási pozíciók hogyan befolyásolhatják az emésztést és az ember egészségének egyéb aspektusait, valamint egyéb tippeket az alváshoz.

Az emésztés előnyei és a bal oldali alvás

Sokan úgy vélik, hogy a bal oldalon való alvás a legjobb választás az emésztéshez. Fontos azonban, hogy valaki elöl, oldalán vagy hátán aludjon, fontos, hogy támogató párnákat és szilárd matracot használjon.

 • Gut Health: Nincs olyan orvosi bizonyíték, amely alátámasztja, hogy az egyik oldalon való alvás jobb, mint a másik. A gyomor elhelyezkedése azonban nyom. A gyomor természetes helyzete a bal oldalon van, ahol hatékonyabban emésztheti az ételeket. A gravitáció segíti a hulladékot a vékonybélből a vastagbélbe.
 • Segítség a gyomorégésnél: Azok az emberek, akiknek gyomorégése tapasztalható, előnyös lehet a bal oldalukon aludni, mivel a jobb oldali alvás ellazítja az izmokat a gyomor és a nyelőcső, vagy az élelmiszer-cső között. Amikor ezek az izmok összehúzódnak, elősegítik a savas reflux folyamat ellenőrzését. A kutatások kimutatták, hogy a sav -reflux nagyobb valószínűséggel a jobb oldalon aludjon.

Tudjon meg többet az emésztés javításának módjáról.

Alvási rendellenességek és alvási pozíciók

A Nemzeti Alvó Alapítvány 1991 óta közvélemény -kutatásokat végez az emberek alvási szokásainak azonosítására az Egyesült Államokban. 2020 -ban kiemelték, hogy az Egyesült Államokban jelentős számú ember heti 3 napot álmosnak érzi magát, ami gyakran befolyásolja a mindennapi életüket.

Olyan nagy számokkal nem meglepő, hogy az emberek érdeklődnek, hogy az alvási pozíciók a legjobban működjenek. Egy 2017. évi keresztmetszeti vizsgálat, amely az alvási helyzeteket és a mozgást vizsgálja, kimutatta, hogy az uralkodó alvási helyzet az oldalán van.

Side Sleeping

Side Sleepingnek sok más egészségügyi előnye van, kivéve az emésztést. Azonban egy személynek szilárd matracmal és párnákkal kell megfelelően támogatnia testét, függetlenül attól, hogy melyik oldalon alszanak. Ez a cikk az oldal alvásának előnyeit és hátrányait vizsgálja.

oldalsó alvási előnyök

 • Agy erő: Az egerekről szóló 2015. évi tanulmány szerint az oldalsó alvás segít eltávolítani a méreganyagokat az agyból, és csökkentheti a neurológiai betegség kockázatát.
 • Folytassa a horkolást ellenőrzés alatt: Az oldalon alvás segít nyitva tartani a légutakat, ami azt jelenti, hogy az emberek kevésbé valószínű, hogy horkolnak.
 • Nyomáspont: Egy 2018 -as tanulmány azt mutatja, hogy a jobb oldalon fekvő fekve csökkenti a szívizmokra gyakorolt nyomást azáltal, hogy több helyet teremt a mellkas üregében. Egy régebbi tanulmány szerint a pangásos szívelégtelenségben (CHF) szenvedő emberek kényelmetlenül érezték magukat, amikor bal oldalukon alszanak.

Ha valaki az oldalán akar aludni, akkor a párnát a gerincük alapjába helyezi, segít nekik fenntartani ezt a helyzetet.

Tudjon meg többet a párnákról, hogy megkönnyítse a nyaki fájdalmat az oldalsó alvókban.

Side Sleeping Convers

Az oldalsó alvás befolyásolhatja a véráramlást, és nyomást gyakorolhat a gyomorra és a tüdőre. Az egyik karon pihenés zsibbadást is okozhat, míg a vállproblémákkal küzdő személyeknek nehézségekbe ütközhetnek az oldalukon.

Mivel a fej hajlamos előrehaladni, amikor egy ember az oldalán alszik, elengedhetetlen egy szilárd és reagáló párna használata. Ez a legjobb módszer a fej és a gerinc közötti igazítás biztosítására.

A gerinc és a test alsó felének egy másik módja az, ha egy párnát helyez a lábak közé. Ez segíthet a térdnek is. A

oldalsó alvás további nyomást ad az arcra, tehát vigyázzon a ráncokra.

Tudjon meg többet a térdpárnákról az oldalsó alvók számára.

A háton alszik

A Nemzeti Alvó Alapítvány azt jelzi, hogy a hátsó alvás a legegészségesebb helyzet az alváshoz. Ugyanakkor azt is javasolják, hogy megváltoztassa az alvási pozíciókat, hogy meghatározzák, melyik út a legmegfelelőbb az Ön számára.

A háton alvás előnyei

 • Még súlyeloszlás: A hátul alvás nyomást gyakorol a csípőre és a vállra.
 • Stabil gerinc helyzet: A fej, a nyak és a gerinc semleges helyzetben pihenhet.
 • Jobb fájdalomkezelés: Az ember kevésbé valószínű, hogy fájdalmat tapasztal.
 • Csökkenti a fogak csiszolását: Az ember kevésbé valószínű, hogy az állkapocsát összeszorítja, vagy a fogaikat alvás közben csiszolja.
 • Segíti az arc ráncok megelőzését: csökkenti az arcra gyakorolt nyomást, és kevesebb arc ráncot eredményez.

A hátul alvásának hátránya

A hátsó alvás egyik fő kérdése a savas reflux, mivel ez a helyzet lehetővé teszi a savhoz, hogy visszahúzódjon a torokon.

A hátul alvás még rosszabbá teheti a horkolás vagy a sinus körülményeket. Ez azért történik, mert a nyelv hátulja összeomlik a légutakba, akadályozva a légzést. Azoknak az embereknek, akiknek horkolnak, meg kell próbálniuk aludni az oldalukon.

Egy személy segíthet enyhíteni ezeket a tüneteket azáltal, hogy párnákat ad hozzá a fejük felemeléséhez. Ez segíthet a fejfájásban is.

Ismerje meg a hátsó alvók legjobb párnáit.

A gyomorban alszik

Sok oka van annak, hogy a szakértők nem javasolják a gyomor alvását. Ide tartoznak:

 • A gerinc semleges helyzetben tartása kihívást jelent, amely hát- és nyaki fájdalmat okozhat.
 • A fej egyik oldalára helyezheti a nyakát.
 • A kezek vagy a karok egy párna alá történő beillesztése zsibbadáshoz, bizsergéshez, fájdalomhoz és hosszabb távú károkhoz vezethet.

Azok számára, akik elülső részükön alszanak, egy szilárd párnát a csípő alá helyezve megemelheti a gerinc alját, így az alvás kényelmesebbé válik.

Ismerje meg a legjobb párnákat a gyomor alvók számára.

Emésztés és jól alvás

Az emésztőrendszer hihetetlenül bonyolult. Különböző tényezők befolyásolják a bél egészségét, a puffadás, a hasmenés, a fájdalom és a székrekedés gyakori betegségei.

Az alvás befolyásolhatja az emésztést, mivel a gyomor továbbra is működik, amíg az ember alszik. A

étkezés közvetlenül az alvás előtt jelentős hatással lehet, és különféle tünetekhez vezethet, amelyek megzavarhatják az alvást. Ide tartoznak:

 • gyomorégés
 • savas reflux
 • gyomorgörcsök
 • Bélmozgások

Itt található néhány tipp az emésztés elősegítéséhez az lefekvés előtt:

Kerülje el a nagy ételeket alvás előtt

Mint a test minden funkcionális területe, az emésztőrendszernek rengeteg időre van szüksége a pihenéshez és felépüljön a mindennapi életből. Nem jó ötlet egy nagy étkezést lefekvés előtt enni, mivel arra kényszeríti az emésztőrendszert, hogy továbbra is működjön. Jobb ötlet egy könnyű snack, például egy alma vagy valamilyen avokádó pirítós.

Komplex szénhidrátok, gyümölcsök, zöldségek vagy egy kis dózisú fehérje képes kezelni az éhség pangokat.

Egyél 3 órával a lefekvés előtt

Néhány ember úgy gondolja, hogy az esti étkezés enni ideális idő 3 óra az lefekvés előtt. Ez időt ad a gyomornak az ételek megfelelő emésztésére. A vékonybélbe költözik, és megakadályozhatja a problémákat, például a gyomorégést.

Miután egy ember fekszik, a gyomor tartalma visszafuthat a nyelőcsőbe, ami gyomorégéshez vagy mellkasi kellemetlenséghez vezethet. Az élelmiszer -bevitel arra készteti a testet, hogy engedje fel az inzulint, befolyásolva az ember belső test óráját és növeli az ébrenlétet.

Tartózkodjon a vízzel

Késő kávéfogyasztás késő este, mivel a kávé stimuláns, és hozzájárulhat az álmatlansághoz.

Egyéb italok, amelyek elkerülhetők, a szóda, a tea cukorral és a forró csokoládé. Ez szintén csökkenti annak esélyét, hogy éjszaka közepén vizelni kell.

Tudjon meg többet az alvásról és az emésztésről.

Takeaway

Az alvási minták legfontosabb szempontja az, hogy jó mennyiségű alvás és rutin kialakítása. Ha egy személynek sinus vagy horkolási problémái vannak, a pozíció megváltoztatása segíthet enyhíteni ezeket a problémákat.

Ahogy az emberek öregednek, a fájdalmak és az orvosi állapotok befolyásolják alvásukat, ami azt jelenti, hogy hosszabb ideig egy helyzetben maradhatnak. Tehát elengedhetetlen a helyes pozíció megtalálása.

Néhány egyszerű csípés az alvási rutinhoz, extra párnákkal vagy új pozícióval, különbséget tehet a békés vagy a nyugtalan éjszakai alvás között.

 • szorongás / stressz
 • kardiovaszkuláris / kardiológia
 • GALJ -bél / gastroenterológia
 • Alvás / alvási rendellenességek / Insomnia

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.