Umjesto toga, dovodi do izgaranja i na kraju vas zadržava.

Umjesto toga, dovodi do izgaranja i na kraju vas zadržava.

Ali tada se pojavljuje disonanca. Perfekcionizam nam govori da moramo nastupiti na najvišim razinama, ali nije nam dopušteno prihvatiti pomoć da stignemo tamo.

Zašto je to? Perfekcionizam se ponekad razvija kada nas rana iskustva podučavaju da se podrška nikad ne materijalizira, čak i ako smo uznemireni ili u potrebi. To može dovesti do uvjerenja da ste teret za potrebe i emocije ili da niste dostojni brige.

Dakle, perfekcionist zaglavljen s disonancom potrebe za pomoći, ali ne očekujući da budeš Pomogao je često odlučuje da terapeut ne zna što rade, da je treniranje besmisleno ili da znaju više od stručnjaka.

Ali, ako perfekcionist može vidjeti da ih intelektualizira, Dobivanje ciničnog ili nastupa za savjetnika – i može sebi dopustiti da istinski prihvate pomoć – isti unutarnji pogon zbog kojih perfekcionisti postižu često im omogućavaju da napune lekcije o terapiji ili treniranju.

Savjet br. 4: Stvori Izvrsnost radi izvrsnosti.

slijeđenje izvrsnosti radi izvrsnosti je konačno u zadovoljstvu. Izgrađujemo majstorstvo, dobivamo zadovoljstvo i osjećamo se kompetentno i samouvjereno kada doprinosimo nečemu dobro dovedenom svijetu.

Stoga, ako želite napraviti showstopper British Bake off-vrijedan torta za jednorog, jer ste vi Izvucite zadovoljstvo i zadovoljstvo iz njega, nastavite i cijenite taj ljubičasta glazura griviranja na sadržaj vašeg srca.

Zapitajte se koje su akcije zapravo u skladu s vašim vrijednostima i prioritetima.

Ali ako imate gnusni smisao, ne biste pokušavali napraviti kopita iz smrzavanja ako vi Nisi prekomjerno nadoknađivanje, izvođenje ili uspoređivanje s drugima, zapitajte se koje su akcije zapravo u skladu s vašim vrijednostima i prioritetima.

Savjet #5: Prioritet.

Perfekcionisti rade sve sve Pa, s naglaskom na sve. I dok biti na vrhu svega može izgledati dobro na papiru, u stvarnosti to znači da se vaša pažnja, fokus i energija rastežu kao da nema dovoljno maslaca preko previše kruha. Stavljanje iste količine pogona u svoj dubok posao i vaša se e -pošta ne isplati. Umjesto toga, dovodi do izgaranja i na kraju vas drži.

Da biste pronašli odgovor, pitajte svoje vrijednosti. Što vam je uistinu važno? Gdje bi se trebala dodijeliti većina vaše energije, fokusa i vremena? Zatim, počnite tamo. Sve ostalo će upasti na svoje mjesto.

Dakle, da biste se završili, počnite primjećivati svoje osjećaje (čak i onima), prihvatiti pomoć, prioritet i uliti svoju energiju u stvari koje volite, a koje su vam važne, Ne samo ništa što ulazi u vaše vidno polje. A ako sve drugo ne uspije, imajte na umu da je griješiti čovjek. Iskreno, biti savršen je nekako dosadan.

dobiti više pametnog psihologa

Narediti Elleninu knjigu kako biti sam. Pratite pametnog psihologa na Facebooku i Twitteru. Preuzmite besplatne, znanstveno podržane resurse za borbu protiv socijalne anksioznosti na ellenhendriksen.com. Poslušajte pametnog psihologa o Apple podcastima, Spotifyju, Google Podcastu, Stitcheru ili vašoj omiljenoj podcast aplikaciji.

Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vlastitog davatelja usluga mentalnog zdravlja. Posavjetujte se s licenciranim stručnjakom za mentalno zdravlje za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autorici

Ellen Hendriksen, doktorat

dr. Ellen Hendriksen bila je domaćin pametnog psihologa podcasta od 2014. do 2019. Ona je klinička psihologinja u Centru za anksioznost i srodne poremećaje Sveučilišta u Bostonu (CARD). Zaradila je doktorat. U UCLA i završila je usavršavanje na Harvard Medical School. Njezin znanstveno utemeljen, pristup nultog prosudbe redovito se prikazuje u Psychology Today, Scientific American, Huffington Post i mnogim drugim medijima. Njezina debitantska knjiga, kako biti svoj: Utihnula svog unutarnjeg kritičara i uspon iznad socijalne anksioznosti, objavljena je u ožujku 2018.

Pretplatite se na pametnog psihologa Podcast Spotify Google Stitcher

kako biste maksimizirali svoju kondiciju, spavanje i podignite teške stvari . Momak se zalaže.

Ben Greenfield momak za početak 14. ožujka 2014. 1-minutni pročitao

Razgovarao sam s prijateljem neki dan, a on je upitao: «Da postoje dvije stvari koje biste mogli učiniti kako biste maksimizirali svoje Fitness, što bi bili? «

prirodno, jer iza toga ima toliko istraživanja, moj prvi odgovor bio je» spavati više. «

Ali moj drugi odgovor bio je» … i Podignite teške stvari. »

Zašto taj drugi odgovor? Zašto nisam rekao «trči više» ili «učiniti više burpeja» ili «istegnuti više»?

Na mene je snažno utjecala ova nedavna studija, koja je uspoređivala koliko je vremena potrebno da izgubim kondiciju kad ti Podignite težinu tri puta tjedno s visokim intenzitetom i niskim volumenom (5 setova od 5 ponavljanja) u usporedbi s niskim intenzitetom i velikim volumenom (3 skupa od 12-15 ponavljanja). Obje su skupine izvodile prešuru, čučnjeve, kovrče za ruke, triceps, biceps i preše za rame. Rezultati su bili značajni: nakon 2 tjedna da uopće ništa ne radi, skupina visokog intenziteta zadržala je mnogo više svoje kondicije.

Pa što je za vas poruka o preuzimanju?

Ako stvarno želite najbolje održavanje fitnessa, podignite teške stvari nekoliko puta tjedno i pogledajte moju epizodu o «Kako izgraditi mišiće» kako biste maksimizirali svoje znanje o točno kako se podići i koje vježbe treba učiniti. Jednostavno, eh?

Imate li pitanja o tome kako ne izgubiti kondiciju? Ostavite svoje misli na http://www.facebook.com/getfitguy.

IMage ljubaznošću Shutterstock

Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Ben Greenfield

Ben Greenfield stekao je diplomu i magistrirao na Sveučilištu u Idahu iz sportske znanosti i fiziologije vježbanja; Osobni trening i potvrde o snazi i kondicioniranju Nacionalne udruge za jačanje i kondicioniranje (NSCA); Sportska prehrana iz Međunarodnog društva za sportsku prehranu (ISSN), napredna certifikata za postavljanje bicikla od Serotte. Ima više od 11 godina iskustva u treningu profesionalnih, kolegijalnih i rekreacijskih sportaša iz svih sportova, a kao što je pomoglo stotinama klijenata da postignu mršavljenje i uspjeh u fitnessu.

Pretplatite se na postavljanje momaka podcasta Spotify Google Stitcher

Nedavni članak upozorava da plastične mahune koje se koriste u popularnim proizvođačima kave s jednim servisom mogu oštetiti vaš metabolizam ili čak uzrokovati rak. Nutrition Diva se bavi da li se to treba brinuti.

Autor Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 28. veljače 2014. 2-minutno pročitana

Postoji članak koji upozorava runde da je The Plastične mahune koje se koriste u popularnim proizvođačima kave s jednim servisom mogu oštetiti vaš metabolizam, reproduktivno zdravlje i uzrokovati rak. S obzirom na ono što znamo o plastici, brige autora, iako potpuno hipotetičke, također su u potpunosti logične.

Dio privlačnosti ovih proizvođača kave s jednim servisom je nevjerojatna lakoća i praktičnost. Nema mjerenja kave u filter. Nema odlaganja u kompost. Jednostavno ubacite malu šalicu u stroj i pritisnete gumb. Nakon toga, šalica ulazi u smeće. Nema musa, bez buke.

Problem je u tome što su ove male šalice izrađene od plastike-bez BPA, ali svejedno plastične. Kao što sam raspravljao u svojoj prethodnoj epizodi o plastici u hrani, iako je BPA kemikalija koja je dobila sve tiskove, nisam nimalo uvjerena da su plastika bez BPA potpuno bez rizika.

Znamo da plastični spojevi ispisuju u hranu. Znamo da kisela hrana i visoke temperature povećavaju ispiranje-a kava uključuje i jedno i drugo. Nemoguće je znati rizike koji sudjeluju u pijenju keurig kave svaki dan. Malo je poteškoća tvrditi da će vam K-šalice dati rak. Međutim, možete kupiti šalicu filtra od nehrđajućeg čelika za višekratnu upotrebu za svoj stroj i potpuno skinuti ovu zabrinutost sa stola.

Naravno da ćete žrtvovati malo praktičnosti. S druge strane, samo razmislite o svim sitnim plastičnim šalicama koje ćete držati izvan naših odlagališta!

Fotografija ljubaznošću Roba Hainer/Shutterstock.com

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reanagel je certificirana od strane ploča certificirana Licencirani nutricionist, autor i tvorac jednog od najviše rangiranijih podcasta zdravlja i fitnessa. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje moglo biti predstavljeno u emisiji.

Želite li poboljšati svoje vještine pečenja deserta? Evo 6 desertnih hakova od smrzavanja do preljeva koji će povećati vašu desertnu igru.

Bruce i Jeanne Lubin koji su znali? 3. ožujka 2017. 2-minutno čitanje

Kako napraviti vlastitu kremu za šlag

Uključivanje neke kremu? Teška krema postavit će se brže ako u svaku pintu od vrhnja dodate sedam kapi limunovog soka. Ali ne treba vam teška krema ako izrađujete šlag. Lagana krema može se udariti u čvrstu konzistenciju nalik mousseu ako dodate jednu žlicu bezalkoholnog želatine otopljenog u jednoj žlici tople vode za svake dvije šalice vrhnja. Nakon udaranja, hladite ga dva sata.

Izrada limunovog šećera

Osjećate li se kao dodatni kilometar? Naribajte malo kore limuna i pomiješajte ga sa šećerom u procesoru za hranu za ukusni «limunov šećer», koji je savršen za vrhove kolačića i drugih deserta, kao i naplatke naočala za koktele!

Dizajniranje s čokoladom

Dodavanje čokoladnog dizajna kolačima, browniesima i drugim slasticama daje im sofisticiran dodir koji su vaši prijatelji sigurno cijenili. Jednostavan način ukrašavanja čokoladom je staviti stare bombone, odmotane u plastičnu vrećicu za sendviče. Mikrovalna pećnica 30 sekundi odjednom, okrećući se dok se ne otopi. Zatim izbacite ugao i upotrijebite poput torbe za pecivo za pisanje riječi i stvaranje ukrasa.

TORKE bez mrvica, smrzavanje kolača

Jedna od najtežih stvari o mrljama kolača osigurava da to osigura Crumbs ne pretvara vašu glatku glazuru u nered ispunjen. Tajna koju mnogi kuhari za slastičari koriste je da se kapiju žlicu glazura nekoliko centimetara na cijelom vrhu kolača, a jednostavno upotrijebite lopaticu da biste ih raširili.

Vidi također: 3 savjeta za izradu za izradu Čarobni kolači

smrzavanje ment-čokolade

Evo još jedne ideje za preljev u last-minute, ovaj put koristeći ukusne metvice prekrivene čokoladom. Kad su vam se kolači pekli i ohladili, na svaki odbacite mentu. Zagrijte kolače u mikrovalnoj, jedan po jedan, samo nekoliko sekundi. Uklonite i rastopljeni rastopljeni ment-čokolada preko vrha.

na licu mjesta na topu Marshmallow

Trebate brzi, ukusni preliv za vaše zabavne kolače? Isprobajte ovo: Tijekom posljednjih nekoliko minuta vremena pečenja stavite jedan veliki marshmallow na vrh svakog kolača. Kako se kuhanje nastavlja, marshmallows će se rastopiti u slatko, ljepljivo smrznuto – učinjeni su kad vrhovi postanu lagano porumeni.

Za više savjeta za hranu sa svih strana interneta, pogledajte našu ploču u kuhinji Pinterest. I ne zaboravite se prijaviti za naš bilten i pratite nas na Facebooku i Instagramu!

Image by Shutterstock.

O autorici

Bruce i Jeanne Lubin

Bruce Lubin i Jeanne Bossolina-Lubin ponosni su roditelji tri dječaka i više od desetak knjiga. Nakon što su uštedjeli tisuće godišnje koristeći svakodnevne savjete i jednostavne Lifehacks, započeli su vlastiti posao u nadi da će svoje znanje podijeliti s drugima. Poznato je da ulaze u hladnjake svojih prijatelja kako bi okrenuli jaja naopako tako da traju duže.

Whole30 prehrambeni izazov je divlje popularan. Ali može li to zaista ispuniti svoja obećanja? Nutrition Diva ispituje prednosti, nedostatke i alternative.

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva, 7. ožujka 2017. 5-minutna ReadePisode #420 IGRA PAUZA Slušajući Pros i nedostaci Whole30 Challenge je Trenutno doživljava pitanja reprodukcije na safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Dobio sam puno pitanja i e -mailova o dijeti od cijele30, uključujući i jedno iz Jazmine, koji je napisao:

„Nedavno sam istraživao dijetu Whole30 koju je promovirala Melissa Hartwig. Čitala sam njezinu knjigu i bila vrlo uzbuđena, sve dok nisam vidio da je dijeta bila na 38. mjestu od 38 u američkim vijestima i svjetskim izvještajima godišnjeg rangiranja dijeta. Otkrio sam da je vaš uravnotežen, u stvarnom, znanstveno utemeljenom pristupu prehrani da biste bili dah svježeg zraka u često mutnim vodama fad dijeta i vjerujem vašem mišljenju, pa što mislite? Je li Whole30 zdrav? Ili štetno? «

Što je Whole30 izazov?

Za one koji možda nisu upoznati, Whole30 je popularni 30-dnevni prehrambeni izazov koji su stvorili Doug i Melissa Hartwig i promaknuli su na njihovoj web stranici (Whole30.com) i kroz nekoliko njihovih najprodavanijih knjiga.

Whole30 je opisan kao pristup cjelovite hrane. Ali izazov nije samo eliminirati prerađenu i pakiranu hranu iz vašeg života 30 dana. Također ste upućeni da izbjegavate grah i mahunarke, mliječne proizvode, šećer (uključujući prirodne zaslađivače poput meda i javorovog sirupa), alkohola, svih žitarica i škrobnog povrća poput krumpira.

Nadalje, ne radi se samo o smanjenju ili smanjenju ove hrane, već i o tome da ih potpuno eliminiramo iz prehrane. Hartwigs obećava da će to donijeti sve vrste nevjerojatnih zdravstvenih koristi, uključujući obnavljanje zdravog metabolizma, smanjenje sistemske upale, liječenje vašeg probavnog trakta i uravnoteženje vašeg imunološkog sustava. Dokaz da program proizvodi ove prednosti je anegdotski.

Ostale obećane prednosti su psihološke ili bihevioralne: kaže se da program djeluje kao „prehrambeno resetiranje, dizajnirano kako bi vam pomogao da zaustavite nezdravu žudnju i navike . ”

Prednosti i nedostaci Whole30

Program je ometajući – i hondrostrong prevara Čitaj više to je dio njegove moći. Razdoblje radikalne apstinencije moglo bi poslužiti za ometanje nezdravih navika, istjerajući vas iz utvrđenih uzoraka i prisiljavajući vas da pronađete alternative.

Ako je čaša ili dva vina postala svakodnevna rutina, na primjer, počinjeno Da biste prošli bez 30 dana, mogli bi vas prisiliti da pronađete neke nove načine dekomprimiranja nakon posla. Možda na kraju s prijateljem na kraju zamijenite Happy Hour šetnjom parkom. Također ne sumnjam da će ovo dramatično ograničiti vašu prehranu promijeniti način na koji razmišljate i doživljavate hranu.

Ostali oblici poremećaja možda nisu baš dobrodošli. Izrada Whole30 zahtijeva dobar dio planiranja. Kupovina i priprema za obrok zauzimaju puno vremena jer ćete svu hranu morati napraviti od nule. Jelo u restoranima je u najmanju ruku izazovno. Molite se da se tijekom 30 dana ne pojave poslovna putovanja, obiteljski rođendani ili prehlade. Olakšavat ću život. Inače, tijekom izazova možete se družiti s malo škakljivim.

privlačnost poteškoća

ništa od toga nije nepremostivo. U stvari, neki ljudi zaista vole izazov.

Uzmimo, na primjer, trkače maratona ili triatlone. Oni su spremni žrtvovati ogromne količine vremena za treniranje za svoj cilj.

Contents